PHOTO-2023-10-09-15-11-07-1-aspect-ratio-1920-600 Mijn Droomkamer

Interview met Karin en Benja

Karin en Benja zijn twee vriendinnen die zich samen inzetten als vrijwilliger bij Vang Je Droom. In het eerste jaar hebben ze een wens in vervulling laten gaan voor een meisje. Het daaropvolgende jaar zijn ze via Vang Je Droom in aanraking gekomen met Mijn Droomkamer, waar ze een prachtige droomkamer hebben gerealiseerd met urban stijlelementen. In dit interview delen ze hun ervaring als vrijwilliger bij Mijn Droomkamer.  

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met vrijwilligerswerk?  

“Ik heb al eerder vrijwilligerswerk gedaan voor Humanitas Match en daar heb ik Judith ontmoet. Judith is werkzaam voor Vang Je Droom en benaderde me later of ik daar vrijwilligerswerk wilde doen”, zegt Benja. “Ik ben geïnspireerd door Benja om vrijwilligerswerk te gaan doen en via haar bij Vang Je Droom terechtgekomen. Wij kenden elkaar al”, vertelt Karin.    

 

Waarom willen jullie vrijwilligerswerk doen?   

Karin legt uit: “We zijn ons bewust dat er kinderen zijn die het niet zo goed hebben en in moeilijke omstandigheden leven. Het is dus heel leuk om wat van onze tijd aan hen te besteden en ze een leuke dag, goed gevoel of een mooie eigen plek te geven.” Benja voegt eraan toe: “Het is fijn om iemand een goed gevoel te geven.”   

 

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met het realiseren van een droomkamer? 

“Dit jaar kregen we vanuit Vang Je Droom de vraag of we als vrijwilliger betrokken wilden blijven, of we nog activiteiten wilden ondernemen en waar we eventueel interesse in hadden”, zegt Karin. “Karin en ik wilden allebei wel een keer een droomkamer maken. Iets wat we vorig jaar al ergens hadden gezien. Dat hebben we aangegeven en daarom werden we betrokken bij een project voor dit jaar”, deelt Benja.   

 

Hoe zouden jullie het vrijwilligerswerk voor Mijn Droomkamer beschrijven?   

“Het vrijwilligerswerk is plezierig en lekker praktisch en het is nog leuker omdat we het samen doen. We nemen allemaal een onderdeel op ons en uiteindelijk bereiken we samen een prachtig eindresultaat. Dat is echt teamwork”, aldus Karin. “Als heel fijn. Je levert een bijdrage aan mensen die het nodig hebben. Omdat je betrokken bent bij iets positiefs, voelt het helemaal niet als zwaar werk”, legt Benja uit.   

 

Wat is een moment dat jullie het meest is bijgebleven bij het maken van de tienerkamer in urban stijl?   

“Toen het meisje haar opgeknapte kamer voor het eerst zag, was ze behoorlijk stil toen ze rondkeek. Je kon ook zien dat ze een beetje overdonderd was. We vroegen haar of het voldeed aan haar verwachtingen en ze zei dat ze het nog veel mooier vond dan ze had verwacht. Het meisje zei: “Ik had niet verwacht dat het zo prachtig zou worden”, vertelt  Benja.  “Het is gewoon heel leuk om te zien hoe blij ze ermee was. Ze heeft nu echt haar eigen plekje en dat is echt heel wat waard”, zegt Karin. ”Ze wilde ook heel graag een bureau waar ze haar huiswerk kon maken. Toen we vertrokken, ging ze meteen aan de slag. Dat was heel leuk om te zien”, voegt Benja eraan toe.   

 

© 2024 MijnDroomkamer

Ontwerp en realisatie: Catapult creëert