MG_5268_RET-aspect-ratio-1920-600 Mijn Droomkamer

Interview met Angelie over haar vrijwilligerswerk bij Mijn Droomkamer

Angelie Heuver, vrijwilliger bij Vang Je Droom, doet sinds kort ook vrijwilligerswerk voor Mijn Droomkamer. In dit interview vertelt ze hoe ze met haar passie een bijdrage levert aan mooie slaapkamers voor kinderen en tieners.

Stel jezelf eens voor
“Mijn naam is Angelie Heuver en ben 15 jaar vrijwilliger bij Vang je Droom. Daardoor kwam ik in aanraking met Mijn Droomkamer. In 2016 ben ik begonnen met Raamschilderij. Ik maak raamschilderingen, muurschilderingen en teken ook op krijtborden. Daarnaast geef ik workshops aan kinderen.”

Hoe is Raamschilderij ontstaan?
“Voorheen was ik lerares in het speciaal basisonderwijs. Ik genoot het meest van creatief bezig zijn met kinderen. Ik wilde mijn passie voor tekenen delen en zo ontstond Raamschilderij. Nu geef ik ook workshops in het basisonderwijs.”

Welk onderdeel vind je het leukst aan je werk?
“Het bezig zijn met een creatief plannetje. Ik maak altijd een schets op basis van de wensen van de klant, zodat ik een plan in mijn hoofd heb als ik begin met schilderen. Daarnaast vind ik het leuk om te zien dat de kinderen plezier hebben als ze hun kunstwerk op het raam in het klaslokaal maken.”

Wat is het gaafste project dat je hebt mogen maken?
“Dat was het tekenen op een krijtmuur bij Grandcafé ToiToi in Nijverdal. Het was echt heel gaaf om te doen, omdat het voor een langere tijd op staat en ik de vrije hand kreeg in het ontwerp.”

Ben je wel eens zenuwachtig vooraf?
“Ja, dat ben ik meestal bij muurschilderingen. Ik hou van de uitdaging en adrenaline die erbij komt kijken. Ze zijn complexer dan raamschilderijen, omdat fouten met een doekje niet weg te halen zijn. Zo kreeg ik laatst een blikje verf bij een paarse muur, om eventuele fouten te corrigeren. Maar ik heb ook wel eens gehad dat de verf op was en een foutje dus niet gecorrigeerd kon worden, wat het extra spannend maakte.”

Welk vrijwilligerswerk doe je voor Mijn Droomkamer?
“Ik maak nu op maat gemaakte schilderijen in lijsten voor kinderkamers, passend bij hun droomkamer. Dit kan bijvoorbeeld een schilderij van een vlinder zijn met de naam van het kind. Ook heb ik de kerstkaarten voor de kerstkaartenactie ontworpen, waarvan de voorbereidingen nu in volle gang zijn.”

Wat vind je leukst aan het vrijwilligerswerk voor Mijn Droomkamer?
“Het geeft voldoening om iets extra’s toe te voegen aan de kamers van de kinderen. Daarnaast was het leuk om met iemand van Catapult samen te werken om kerstkaarten te ontwerpen. Zijn manier van kijken naar de ontwerpen inspireerde mij en liet mij zien hoe prettig het is om samen te werken. Als zelfstandige werk je meestal alleen. Nu had ik iemand om mee te brainstormen en dat leidt tot nieuwe ideeën. Momenteel werk ik aan de op maat gemaakte schilderijen in lijsten, waarbij Remy en Gerlinde kunnen meedenken.”

© 2024 MijnDroomkamer

Ontwerp en realisatie: Catapult creëert